Interim HR bij Carinova

De organisatie

Zorgorganisatie Carinova is actief in 9 gemeenten in de provincie Overijssel en heeft als missie om mensen te laten zijn wie ze zijn en te laten leven zoals ze willen. Ze staan voor veelzijdige zorg, op kwetsbare moment in het leven, in een zo vertrouwd mogelijke omgeving. Als organisatie streeft Carinova naar vooruitgang, verbetering en vernieuwing, met een zo klein mogelijk management en ondersteunende diensten. 

Een van die ondersteunende diensten is het HR-team, die in tijden van krapte op de arbeidsmarkt in de zorg extra van belang is. Yvette mocht tijdelijke ondersteuning bieden op deze afdeling en ging naast de lopende zaken aan de slag met het onderzoeken of er een relatie was tussen de medewerkersbehoeften en het hoge verzuimpercentage. Ook heeft ze vitaliteitsweken georganiseerd voor alle collega's binnen Carinova.

Medewerkersbehoeften

Yvette startte haar opdracht met het analyseren en in kaart brengen van medewerkersgegevens van een van de woonzorglocaties. Ze keek hierbij onder andere naar de teams, (frequent) verzuim, gesprekscycli en doorontwikkelingsbehoeften van de medewerkers. Daarnaast heeft Yvette de kijk van de manager op de kwestie onderzocht. Op basis van de gesprekken met de medewerkers en de manager heeft ze de resultaten samengevat in een analyse. Op basis daarvan heeft Yvette verschillende aanbevelingen gedaan en vervolgens hebben de manager en locatie coördinator een plan van aanpak gemaakt om de analyse van medewerkersbehoeften te integreren in het oplossing voor het verzuimvraagstuk. 

Vitaliteit

Naast haar doorlopende werkzaamheden en onderzoek naar medewerkersbehoeften, heeft Yvette in samenwerking met collega’s een vitaliteitsweek georganiseerd om onder medewerkers bewustzijn van de verantwoordelijkheid voor eigen vitaliteit en gezondheid te creëren. Vanuit het reguliere vitaliteitsprogramma wilde Carinova het thema extra onder de aandacht brengen door middel van een vitaliteitsweek. In het tiendaagse programma hebben zowel interne collega's als externe partijen workshops verzorgt over verschillende vitaliteitsonderwerpen. Zo werden er workshops aangeboden over o.a. slaap, ontspanning, mantelzorg, de overgang, weerbaarheid, bewegen en financiële gezondheid.

Vitaliteit is een onderdeel van duurzame inzetbaarheid, een belangrijk thema voor werkgevers in deze snel veranderende tijden. Heel mooi dat Carinova op deze manier investeert in haar medewerkers!


Annemieke Koster, Senior HR Adviseur bij Carinova 

"Met veel plezier hebben wij acht maanden samengewerkt met Yvette. Yvette is een prettige collega, een echte professional, die al snel aanvoelde als een volwaardig onderdeel van ons team. Nieuwe onderwerpen pakt ze snel op en werkt altijd zeer nauwkeurig. Haar betrokkenheid, flexibiliteit en snelheid zijn van meerwaarde geweest in onze dagelijkse werkzaamheden. Wij kunnen Yvette en Generatie Morgen van harte aanbevelen voor elke toekomstige samenwerking."

Deel dit artikel:

Klaar voor morgen?

Kan jij ook ondersteuning gebruiken om net als Carinova klaar te zijn voor morgen? Neem contact op voor de mogelijkheden!

BP 08080 2