Cultuur & Leiderschap

Succesvolle organisaties hebben bijna altijd een kenmerkende en uitzonderlijke bedrijfscultuur. In boeken en lezingen wordt ook vaak duidelijk dat het succes van de organisatie voor een groot deel bepaald wordt door de bedrijfscultuur. Maar hoe creëer je een bedrijfscultuur dat bijdraagt aan je strategische koers? 

Lees verder

Onze visie op
cultuur & leiderschap

Cultuur en leiderschap binnen organisaties gaan hand in hand. De cultuur binnen je organisatie wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het soort leiderschap dat wordt vertoond. Is er sprake van autoritair leiderschap, dan heb je kans dat de bedrijfscultuur is te omschrijven als een angstcultuur waarin mensen liever niet hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. Oftewel, een cultuur waarin er weinig sprake is van creativiteit en initiatief nemen. Is er sprake van verbindend en mensgericht leiderschap, dan heb je kans dat de bedrijfscultuur als familiair wordt beschouwd en mensen zich sterk betrokken voelen bij de organisatie. Dat culturen niet van de één op de andere dag te veranderen zijn weten wij ook. Maar wij geloven dat dit wel voor een groot deel te beïnvloeden is door het leiderschap binnen je organisatie.

Cultuur 1

Aan de slag met 
cultuur & leiderschap

Generatie Morgen helpt organisaties bij het ontwikkelen en integreren van het gewenste leiderschap binnen de organisatie. Onze People & Culture Consultants zijn opgeleid en ervaren in het begeleiden van deze transitie en coachen en begeleiden de betrokkenen in dit proces. We ontwikkelen maatwerk leiderschapsprogramma's en vertalen de nieuwe gewenste cultuur naar een effectieve People & Culture strategie. 

Asset62ea7f002cd9c8 23836131

Trots op onze partners

Klaar voor de volgende stap?

Hoe ga jij als organisatie om met de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt? Onze kennis en expertise helpen jou bij het bouwen van een toekomstbestendige People & Culture strategie.

Neem contact op