Equity, Diversity & Inclusion

Betekenissen

Diversiteit betekent dat mensen van elkaar verschillen. We verschillen zowel in zichtbare als onzichtbare kenmerken. Diversiteit gaat over alle verschillen die er zijn tussen mensen, en de mix van al die verschillen. Inclusie komt van inclusief, of te wel dat je er bij hoort. Het betekent dat alle verschillen gewaardeerd worden en dat verschillen juist waardevol zijn. Gelijkwaardigheid is daar nog weer een aanvulling op. Het betekent dat je dezelfde rechten hebt en gelijk behandeld wordt, maar dat de invulling van die behandeling naar behoefte kan verschillen.

Waarom is ED&I belangrijk voor organisaties?

ED&I is een complex thema. Veel organisaties vinden het interessant, belangrijk, uitdagend of misschien juist wel ingewikkeld. Er komen zoveel verschillende aspecten bij kijken, wat er ook voor kan zorgen dat organisaties niet weten waar ze moeten beginnen. Gevolg: ED&I wordt weer wat verder op de agenda geschoven. En dat is niet alleen jammer voor jouw (toekomstige) medewerkers, maar ook voor jou als organisatie.

Er zijn heel veel redenen waarom het belangrijk is om juist wel actief aandacht te besteden aan ED&I binnen je organisatie. Zo zorgt een diverse, inclusieve en gelijkwaardige organisatie er bijvoorbeeld voor dat medewerkers het gevoel hebben dat ze mogen zijn wie ze zijn, zonder zich hierin geremd te voelen. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich verbonden voelen met jouw organisatie. Daarnaast leveren verschillende mensen met verschillende denkbeelden, ook verschillende zienswijzen op. En dat kan je als organisatie veel opleveren, wat er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.

Wil jij klaar zijn voor morgen door te bouwen aan een sterk ED&I beleid?

Generatie Morgen kijkt graag hoe dit thema een plek kan krijgen binnen organisaties en HR strategie├źn. We hebben experts in huis op het gebied van ED&I, gecombineerd met Cultuur & Leiderschap en Change Management. We helpen je graag bij het (verder) opstellen en implementeren van een actief ED&I beleid. Ook kun je bij ons terecht voor trainingen, workshops of een advies. Want met een diverse, inclusieve en gelijkwaardige organisatie, ben jij klaar voor morgen!

BP 08077 2